MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki davadan dolayı Yerel Mahkemece verilen hüküm davalı ... ve ... vekilleri tarafından temyiz edilmekle, dosya incelendi gereği düşünüldü:
K A R A R
Temyiz incelemesi yapılabilmesi için, mahkeme kararı davanın tüm taraflarına tebliğ edilmelidir.
Ne var ki; davalılar ... ve ...’ya mahkeme gerekçeli kararının tebliğ edilmediği, karar başlığında vekilleri olarak gösterilen Avukat ...’ın vekaletnamesinin dosyada bulunmadığı anlaşılmaktadır.
Bu cümleden; mahkeme kararının davalı sıfatını taşıyan ve dosyada vekaleti bulunmayan ... ve ...’ya tebliğ edilerek temyiz için gerekli sürenin beklenmesi,
Ayrıca, dava dosyasının da H.Y.U.Y.’nın 433/3. maddesi ve Hukuk Mahkemeleri Yazı İşleri Yönetmeliğine uygun olarak tarih ve işlem sırasına göre düzenlenip, dizi pusulasına bağlandıktan sonra gönderilmesi gerekmektedir.
SONUÇ: Değinilen eksikliklerin giderilmesi için, dosyanın Yerel Mahkemeye Gönderilmesine 30/12/2010 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy