MAHKEMESİ:Kadastro Mahkemesi
Taraflar arasındaki kadastro tespitine itiraz davasının yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı ... tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
Kadastro sırasında ... köyü 151 ada 107 ve 149 ada 1 parsel sayılı sırasıyla 1496,71 m2 ve 100779,11 m2 yüzölçümündeki taşınmazlardan 107 parsel çayır niteliğiyle belgesizden kazandırıcı zamanaşımı zilyteliği nedeniyle ... ve arkadaşları adlarına, 149 ada 1 parsel orman niteliğiyle Hazine adına tespit edilmiştir. Davacı, taşınmazların kendisine ait olduğu iddiasıyla dava açmıştır. Mahkemece davanın husumet nedeniyle reddine ve dava konusu 149 ada 1 ve 151 ada 107 sayılı parsellerin tepit gibi tapuya tesciline karar verilmiş, hüküm davacı ... tarafından temyiz edimiştir.
Dava, kadastro tespitine itiraza ilişkindir.
Çekişmeli taşınmazın bulunduğu yerde orman kadastrosu 3402 sayılı Yasanın 5304 sayılı Yasa ile değişik 4. maddesi hükmüne göre yapılmış, çekişmeli parsel orman alanı dışında bırakılmıştır.
İncelenen dosya kapsamına, kararın dayandığı gerekçeye göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine 16.01.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.