MAHKEMESİ :Kadastro Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
Kadastro sırasında ... Köyü 101 ada 1 ve 102 ada 1 parsel sayılı taşınmazlar orman niteliği ile Hazine adına tesbit edilmiştir. Davacı, ... Bölge Müdürlüğü taşınmazların vakıf arazisi olduğu iddiasıyla dava açmıştır. Mahkemece, davanın reddine ve dava konusu parsellerin tesbit gibi tesciline karar verilmiş, hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Dava, kadastro tespitine itiraza ilişkindir.
Çekişmeli taşınmazların bulunduğu yerde orman kadastrosu 3402 sayılı Kanunun 4. maddesi hükmüne göre yapılmış, çekişmeli parseller orman alanı içinde bırakılmıştır.
İncelenen dosya kapsamına, kararın dayandığı gerekçeye ve uzman orman bilirkişi tarafından eski tarihli resmi belgelere göre yapılan araştırma inceleme sonunda, çekişmeli taşınmazların orman sayılan yerlerden olduğu, eğiminin % 50 civarında, üzerinde 0,6 kapalılıkta 10 ila 40 yaşları arasında meşe ağaçları bulunduğu, davacı ... Genel Müdürlüğü bir tapu kaydına dayanmadığı gibi, taşınmazların bulunduğu yerde herhangi bir vakıf taşınmazının da bulunmadığı saptanarak yazılı biçimde hüküm kurulmasında isabetsizlik bulunmadığına göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usûl ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine 09.04.2013 günü oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy