MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı Hazine ve Köy Tüzel Kişiliği tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
Davacı Orman Yönetimi, 07.11.2012 tarihli dava dilekçesinde, Çayırköy 312 parsel sayılı 240250 m2 yüzölçümündeki taşınmazın 1987 yılında yapılan orman kadastrosu sırasında davalı köy adına “.....” olarak sınırlandırıldığını, ancak, 13.05.2011 tarihli Bakanlık oluru ile bu işlemin iptal edildiğini ve taşınmazın ham toprak niteliğiyle tapuya tescil edildiğini, taşınmazın kesinleşen orman sınırı içinde kaldığını bildirerek, tapu kaydının iptali ile orman niteliği ile Hazine adına tescili ve davalıların elatmalarının önlenmesi istemiyle dava açmıştır.
Mahkemece, davanın kabulüne; taşınmazın tapu kaydının iptali ile orman niteliğiyle Hazine adına tesciline, davalıların mera olarak kullanma suretiyle elatmalarının önlenmesine karar verilmiş, hüküm davalı .... tarafından temyiz edilmiştir.
Dava, kesinleşen orman sınırı içinde kalan tapu kaydının iptali ve tescil istemine ilişkindir.
Yörede 02.04.1987 tarihinde ilân edilip kesinleşen orman kadastrosu, 1957 yılında kesinleşen arazi kadastrosu vardır.
Hükmü temyiz eden davalı Hazine, Muhakemat Genel Müdürlüğü Baş Hukuk Müşavirliğinin 07.01.2014 gün 218 sayılı oluruna bağlı olarak 10.01.2014 tarihli dilekçesiyle; .... 30.12.2013 günlü dilekçesiyle temyiz taleplerinden vazgeçtiklerinden her iki davalının da temyiz dilekçesinin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle davalı Hazine ve..... temyiz dilekçesinin REDDİNE, temyiz harcının istek halinde iadesine 18.02.2014 günü oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy