MAHKEMESİ : ( Kapatılan) Kadastro Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı ... tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
... Kadastro Mahkemesinin 2011/3 E. - 2011/2 K. sayılı dosyasında davacı tarafın kadastro tutanağının düzenlenmesinden sonraki haklara dayanarak dava açmış olması nedeniyle mahkemenin görevsizliğine, ... Asliye Hukuk Mahkemesinin görevli olduğuna karar verilmiş, hükmün davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine Dairemizin 28.03.2013 tarih 2012/14059 E. - 2013/3342 K. sayılı ilâmı ile bu karar onanmış ve 09.09.2013 tarihinde görevsizlik kararı kesinleşmiştir.
Mahkemece, 08.11.2013 tarihinde, 6100 sayılı HMK'nın 20. maddesi gereğince görevsizlik kararının kesinleşme tarihinden itibaren iki haftalık yasal süre içerisinde dosyanın görevli mahkemeye gönderilmesi talep edilmediğinden davanın açılmamış sayılmasına dair ek karar verilmiş ve ek karar davacı tarafından temyiz edilmiştir.
İncelenen dosya kapsamına, kararın dayandığı gerekçeye göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usûl ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine 04/06/2015 tarihinde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy