MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
- K A R A R -
Dosya kapsamına, iddia ve savunmaya, mahkemece kabul edilen hukukî niteliğe göre uyuşmazlık, kişiler arası tapu iptali ve tescil istemine ilişkindir.
2797 sayılı Yargıtay Kanununun 14. maddesi ve Yargıtay Büyük Genel Kurulunun 12.02.2016 gün ve 2016/1 sayılı İşbölümü Kararı uyarınca temyiz incelemesi Yargıtay 1. Hukuk Dairesine ait olup, Dairemizin görevi dışındadır.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle Dairemizle Yargıtay 1. Hukuk Dairesi arasında anlaşmazlık konusu olmuş ve her iki Daire diğerini görevli sayarak görevsizlik kararı vermiştir.
Bu durumda, 2797 sayılı Yargıtay Kanununun, 1/7/2016 kabul tarihli, 6723 sayılı Kanunun 21. maddesiyle değişik 60/3 maddesi gereğince, gerekli inceleme yapılıp görevli dairenin belirlenmesi için dosyanın Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna gönderilmesine 29/09/2016 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy