MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasından dolayı yerel mahkemece verilen yukarıda gün ve sayısı yazılı hükmün; Dairemizin 25/10/2016 gün ve 2015/2517 Esas-2016/9529 Karar sayılı ilâmıyla bozulmasına karar verilmiş, süresi içinde davacılar ve davalı ... vekilleri tarafından kararın düzeltilmesi istenilmiş olmakla, dosya içindeki tüm belgeler incelenip, gereği düşünüldü:
K A R A R
Dairemiz kararı, karar düzeltme dilekçesinde değinilen hususlara cevap teşkil edecek nitelikte olduğu gibi, usûl ve kanuna da uygundur.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; 6100 sayılı Kanunun geçici 3. maddesi atfıyla HUMK'nın 440. maddesinde yazılı hallerden hiçbirine uymayan karar düzeltme isteğinin REDDİNE, aynı Kanunun 442. maddesi uyarınca takdiren 275.00.- TL para cezasının düzeltme isteyen davacılar ile davalı Hazineden ayrı ayrı, Harçlar Kanunu uyarınca 65.40.- TL ret harcının ise davcılardan alınmasına 30/01/2017 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy