MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davalılar vekili tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
Dava dilekçesinde ... 3302 ada, 9 parsel de bulunan 5 numaralı bağımsız bölümün malikinin ... kiracısının ise ... olduğunu, apartman yönetimi olarak davalıların apartman aidatlarını ödemediği için ... ... 2. İcra Müdürlüğü 2014/12476 Esas sayılı dosyası ile takip başlatıldığını, davalıların icra takibine itiraz ettikleri anlaşıldığından itirazın iptaline, takibin devamına karar verilmesi istenilmiştir.
Mahkemece davanın kısmen kabulüne, ... ... 2. İcra Dairesinin 2014/12476 Esas sayılı takip dosyasına yönelik itirazın kısmen iptali ile takibin 606,00.- TL asıl alacak miktarı üzerinden devamına karar verilmiş, hüküm davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dava ortak gider alacağına yönelik icra takibine yapılan itirazın iptali istemine ilişkindir.
SONUÇ: Davalının temyiz istemi için; davanın harca esas miktarı karar tarihi itibarıyla 2.080,00 TL'lik temyiz kesinlik sınırının altında olduğu anlaşılmıştır.
6100 sayılı Kanunun geçici 3. maddesi yollaması ile HUMK’nın 5219 sayılı Kanun ile değişik 427. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca miktar veya değeri 2.080,00 TL'yi geçmeyen kararlar kesin olduğundan miktar yönünden temyiz dilekçesinin REDDİNE, temyiz harcının istek halinde iadesine 15/10/2018 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy