MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
Davacı dava dilekçesi ile, birbirinden bağımsız üç bloktan oluşan ikinci cumhuriyet konutlarında C blok asansörleri için yapılan yaklaşık 16.000,00 TL harcamanın diğer B - A blok maliklerine de bölünmesi suretiyle verilen .../12/2015 tarihli toplantıda alınan 10 ve 11 maddelerin iptaline karar verilmesini dava ve talep etmiştir.
Mahkemece davaya konu sitenin yönetim planı 34. maddesinin a bendinde "Kat maliklerinden her biri arsa payları ne olursa olsun; sitenin tüm giderlerine eşit olarak katılırlar." denilerek, KMK .... madde de belirtildiği üzere başka türlü anlaşma şeklinde genel giderlere katılmada kat maliklerinin arsa payı oranında değil, eşit olarak katılmaları gerektiği düzenlendiğinden, yönetim planındaki bu hüküm gereğince KMK .... madde de sayılan hususlara ilişkin giderlerden tüm kat maliklerinin eşit olarak sorumlu olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici nedenlere göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usule ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine .../06/2018 günü oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy