MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
K A R A R
Dava dilekçesinde, davalı ...'ın yöneticilik yaptığı dönemle ilgili olarak usulsüzlükler tespit eden o dönemin denetçisi ...'nun genel kurulu 14.11.2007 tarihinde olağanüstü toplantıya çağırdığını, davalının mevzuata ve usule uygun olarak yapılan toplantıda yönetimden uzaklaştırıldığını, ancak kendi yöneticilik dönemine ait hesapların ibra edilmediğini, bunun üzerine davalı ...'ın denetçi ...'nu görevi kötüye kullanmak iddiası ile şikayet ettiğini, savcılığın hazırlık soruşturması aşamasında ... Sitesi hesaplarını bilirkişi heyetine incelettiğini, bilirkişilerin ...'ın 10.525,00 TL usulsüz harcama yaptığını tespit ettiklerini, buna dayalı olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı verildiğini, son genel kurulda kat maliklerinin yapılan bu usulsüz harcamaların ...'dan geri alınması için karar aldıklarını, bunun üzerine site yönetiminin ... 2. İcra Müdürlüğünde 2012/2571 E. sayılı dosyası ile takip başlatıldığını ve borçlunun haksız olarak itiraz ettiğini ve takibi durdurduğunu beyan ederek ekteki deliller değerlendirilerek ibra edilmemiş hesapların kapatılmasını da sağlamak üzere itirazın iptaline, takibin devamına ve % 40'dan az olmamak üzere icra inkar tazminatına karar verilmesi istenilmiştir.
Mahkemece davanın reddine, davalının talep ettiği kötü niyet tazminatının şartları oluşmadığından reddine karar verilmiş, hüküm davalı vekili tarafından kötüniyet tazminatının reddi kararına yönelik olarak temyiz edilmiştir.
Dava eski yöneticinin usulsüz harcamalarına yönelik alacak istemine ilişkindir.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici nedenlere göre dava dilekçesinden davacının Cumhuriyet Savcılığında alınan bilirkişi raporuna dayanarak dava açtığı anlaşılmakla mahkemece yazılı olduğu şekilde davanın ve davalının kötüniyet tazminatı talebinin reddine karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmadığına göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usule ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine 05/02/2018 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy