(6831 S. K. m. 2) (1086 S. K. m. 436)
Dava: Taraflar arasındaki kadastro tesbitine itiraz davasının yapılan duruşması sonunda, davanın reddi yolunda kurulan hükmün Yargıtay'ca incelenmesi davacı tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
Karar: Kadastro sırasında Bulgurca Köyü 2580 parsel sayılı 2007,58 m2 yüzölçümündeki taşınmaz 2/B madde uygulaması nedeniyle Hazine adına tespit edilmiştir. Davacı, orman sınırları içinde kaldığı iddiasıyla dava açmıştır. Mahkemece, davanın reddine ve dava konusu parselin tesbit gibi davalı Hazine adına tapuya tesciline karar verilmiş, hüküm davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Dava kadastro tespitine itiraz niteliğindedir.
Çekişmeli taşınmazın bulunduğu yerde tesbit tarihinden önce 22.09.1948 tarihinde ilan edilip kesinleşen orman kadastrosu bulunmaktadır. Daha sonra 24.07.1975 tarihinde ilan edilip dava tarihinde kesinleşen aplikasyon ve 2. madde uygulaması vardır.
Sonuç: İncelenen dosya kapsamına, kararın dayandığı gerekçeye göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine 19.03.2001 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy