(4721 S. K. m. 713)
Dava: Taraflar arasındaki tescil davasının yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtay'ca incelenmesi davalı Hazine ve Orman Yönetimi tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:
Karar: Hükmüne uyulan Yargıtay 20. Hukuk Dairesi'nin 23.12.2004/8432-13582 sayılı bozma kararında özetle: Tescile karar verilen AR8152 m2'lik taşınmaz Begel Köyü sınırları içinde olup, bu köyün davaya dahil edilmesi ve TMY'nın 713/3 maddesi uyarınca Begel Köyünde gerekli ilanların yapılması gereğine değinilmiştir. Mahkemece, bozma kararına uyulduktan sonra davanın kısmen kabulüne, 02.07.2002 tarihli raporda AR8152 m2 yerin Mehmet Ede mirasçıları adına tesciline, (B) ile gösterilen bölüm hakkındaki davanın feragattan reddine karar verilmiş, hüküm davalı Hazine ve Orman Yönetimi tarafından temyiz edilmiştir.
Dava dilekçesindeki açıklamaya göre dava, TMY'nın 713. madde uygulamasında tapusuz taşınmazın tescili istemi niteliğindedir.
Çekişmeli taşınmazın bulunduğu yerde tespit tarihinden önce orman kadastrosu yapılmamıştır. Genel arazi kadastrosu ise 1974 yılında yapılmış ve kesinleşmiştir.
Sonuç: Dosya kapsamına ve mahkemece uyulan bozma kararı gereğince işlem yapılarak hüküm kurulmuş olduğuna göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının Orman Yönetimine yükletilmesine, Hazineden harç alınmasına yer olmadığına 03.01.2006 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy