(2004 S. K. m. 8, 96)
Yukarıda gün ve numarası yazılı kararın temyizen incelenmesi davalı (alacaklı) tarafından istenmiş, merciice ilamında belirtildiği biçimde isteğin kabulüne karar verilmiştir. Temyiz dilekçesinin süresi içerisinde verildiği anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi Selahattin Şekercan tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Karar: Dava, İİK. nun 96 ve onu izleyen maddelerine dayalı istihkak iddiasına ilişkindir. Davacı 3. kişi borçlu Banu'nun Babası diğer, borçlu Beliz'in dedesidir. Menkul haczi davacı ile borçluların birlikte oturdukları evde yapılmıştır. İİK. nun 8/3. maddesi hükmünce, aksi sabit oluncaya kadar geçerli olan 21.3.1997 günlü haciz tutanağı içeriğine göre mahcuzlar davacı tarafından çeyiz eşyası olarak borçlu kızına ve damadına bağışlanmıştır. Bu halde mahcuz malların mülkiyeti ile davacının ilgisi kalmadığından davanın reddi yerine yazılı biçimde kabulü usul ve kanuna aykırı olup bozmayı gerektirir.
O durumda davalının bu yönleri amaçlayan temyiz itirazları kabul edilmeli ve hüküm bozulmalıdır.
Sonuç: Hükmün yukarda açıklanan sebeplerle BOZULMASINA, temyiz harcının istem halinde davalıya (alacaklı) iadesine, 07.07.1998 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy