MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (İş) Mahkemesi
Davacı, davalılardan işverene ait işyerinde 15/02/1992-28/02/1996 tarihleri arasında geçen çalışmalarının tespitine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme ilamında belirtildiği şekilde feragat nedeniyle reddine karar vermiştir.
Hükmün, davalılardan Kurum vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
K A R A R
Dava, hizmet tespiti istemine ilişkindir.
Mahkemece, davanın feragat nedeniyle reddine ve davalı Kurum yararına 440,00 TL avukatlık ücretine hükmedilmiştir.
Somut olayda, mahkemece tahkikat aşamasına geçilerek delillerin toplanmasına dair ara karar kurulduğu gözetilerek davalı Kurum yararına 1.320,00 TL maktu avukatlık ücretine hükmedilmesi gerekirken yerinde olmayan gerekçe ile 440,00 TL avukatlık ücretine hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozma nedenidir.
Ne var ki bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden HUMK'un 438/7.maddesi uyarınca hüküm bozulmamalı, avukatlık ücreti yönünden düzeltilerek onanmalıdır.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle hüküm fıkrasının 4.bendinde yer alan "440,00 TL ücreti vekaletin" rakam ve sözcüklerinin silinerek hükümden çıkartılmasına ve yerine "1.320,00 TL avukatlık ücretinin" rakam ve sözcüklerinin yazılmasına ve hükmün bu düzeltilmiş şekli ile ONANMASINA, 10.10.2013 gününde oybirliğiyle ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy