MAHKEMESİ:Asliye Hukuk (İş) Mahkemesi
K A R A R
Dava, 26.06.2008 tarihinde meydana gelen iş kazası sonucu ölen sigortalının eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin maddi ve manevi tazminat istemine ilişkin olup, mahkemece, davacılar yararına hükmolunan manevi tazminatların çok fazla olduğuna ilişkin Dairemizin bozma ilamına uyularak maddi zarar sigorta tahsisleri ile karşılandığından eş ve çocuğun maddi tazminat isteminin reddine, manevi tazminat istemlerinin ise istemin kısmen kabulüne karar verildiği,
Bu kararın davalı tarafça temyizi üzerine Dairemizce yapılan inceleme sonunda 09/10/2012 gün ve 2012/18858 E, 2012/16849 sayılı kararla "hüküm altına alınan manevi tazminatların bir miktar fazla olduğu ve davacı tarafça yatırılan peşin harç ile başvurma harcının davacıya iadesi gerektiğinden bahisle" bozulduğu,
Dairemiz bozma ilamı üzerine Mahkemece harca ilişkin bozma nedenine uyularak manevi tazminatlar bakımından önceki kararda direnilmesine karar verildiği anlaşılmakla: 05/07/2012 gün ve 6352 sayılı Yasa ile 5521 sayılı Yasaya eklenen geçici 2.maddesi uyarınca yapılan incelemeye göre, Dairemiz bozma ilamı gerekçesindeki açıklamalar gözetildiğinde mahkemenin direnme kararı yerinde görülmediğinden talebin 10 gün içinde Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna iletilmesi gerektiği anlaşılmıştır.
SONUÇ: Yukarıda yazılı nedenle Yargıtay incelemesine konu olan karar eski hükümde direnmeye ilişkin olup direnme Dairemizce yerinde görülmediğinden dava dosyasının Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na sunulmak üzere Yargıtay Birinci Başkanlığına GÖNDERİLMESİNE, 18/06/2013 gününde oybirliği ile karar verildi.