MAHKEMESİ:Asliye Hukuk (İŞ) Mahkemesi
Davacı, iş kazası sonucu maluliyetinden doğan maddi ve manevi tazminatın ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme ilamında belirtildiği şekilde, isteğin reddine, karar vermiştir.
Hükmün davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
K A R A R
Dava, sigortalının iş kazası sonucu sürekli iş göremezliğe uğraması nedeniyle maddi ve manevi zararlarının giderilmesi istemine ilişkindir.
Mahkemece, davanın reddine karar verilmiştir.
Dosyadaki kayıt ve belgelerin incelenmesinden, davaya konu 11.02.2006 tarihinde Sürücü yönetimindeki davalı ... adına kayıtlı plaka sayılı kamyonetle geçirilen tarafik iş kazası sonucunda sürücünün vefat ettiği, araçta yolcu olarak bulunan davacının yaralandığı, tarihli Kurum soruşturma raporunda olayın iş kazası olarak kabul edildiği ve sürücü ile davacının davalı ...'ın sigortalısı oldukları anlaşıldığından, başka bir ifadeyle davalının araç işleten ve aynı zamanda işveren olarak sorumlu olduğu göz önünde bulundurularak dosyadaki diğer bilgi ve belgeler bir arada değerleldirilip sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile davanın reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
O halde, davacının temyiz itirazları kabul edilmeli ve hüküm bozulmalıdır.
SONUÇ: Hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, temyiz harcının istek halinde davacıya iadesine, 31.03.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.