MAHKEMESİ:İş Mahkemesi
Davacı, murisinin 15/06/2000 ile askere gittiği 05/12/2003 ve 01/03/2005-30/12/2005 tarihleri arasında davalılardan işverene ait işyerinde çalıştığının ve sigorta başlangıç tarihinin tespitine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme bozmaya uyarak ilamında belirtildiği şekilde, isteğin murisin 15.06.2000-15.12.2003 tarihlerine ilişkin hizmet tespiti taleplerinin 5 yıllık hak düşürücü süre geçtiğinden reddine, murisin askerlik yaptığı süre sonrası çalıştığına dair talepleri yönünden verilen kararın kesinleşmesi nedeniyle bu hususta yeniden karar verilmesiine yer olmadığına karar vermiştir.
Hükmün, davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okundu, işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar verildi.
K A R A R
Dosyadaki yazılara, hükmün uyulan önceki Yargıtay bozma ilamına uygun biçimde verilmiş olmasına, bozma ile kesinleşen ve karşı taraf yararına kazanılmış hak durumunu oluşturan yönlerin yeniden incelenmesine hukukça ve yasaca cevaz bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, 06/11/2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.