MAHKEMESİ: ... Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesi
TÜRK MİLLETİ ADINA
Davacı, davalı şirkette sigorta başlangıç tarihinin 04/12/2017 olarak tespiti ile bu hizmetlerinin diğer hizmetleri ile birleştirilmesine karar verilmesini istemiştir.
İlk Derece Mahkemesince dava konusuz kaldığından karar verilmesine yer olmadığına karar verilmesi üzerine feri müdahil Kurum vekilince istinaf kanun yoluna başvurulmuştur. İlk derece mahkemesi 12.09.2019 tarihli ek kararıyla feri müdahil Kurum vekilinin istinaf isteminin reddine karar vermiştir. Ek karara karşı Feri müdahil Kurum vekilince istinaf kanun yoluna başvurulmuştur.Bölge Adliye Mahkemesince feri müdahil Kurum vekilinin ek karara yönelik istinaf başvurusunun kabulüne, ek kararın kaldırılmasına, feri müdahil Kurum vekilinin istinaf talebinin esastan reddine karar verilmiştir. Bölge Adliye Mahkemesi kararının feri müdahil Kurum vekilince temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okundu, işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
KARAR
Dosyadaki yazılara, hükmün Dairemizce de benimsenmiş bulunan yasal ve hukuksal gerekçeleriyle dayanağı maddi delillere ve özellikle bu delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine, Bölge Adliye Mahkemesi kararında bir isabetsizlik bulunmadığından, feri müdahil Kurum vekilinin yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, dosyanın ilk derece Mahkemesine gönderilmesine, 22/06/2020 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy