MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, kararın nitelik, cezanın türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Kasıtlı suçtan mahkumiyeti bulunan suça sürüklenen çocuk hakkında CMK'nin 231. maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyeceği belirlenerek yapılan incelemede; dosya içeriğine göre diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Ancak;
Sanık hakkında hükmolunan kısa süreli hapis cezası yerine seçenek yaptırım olarak TCK'nin 50/1-c maddesi gereğince eğitim kurumuna devam etme seçenek yaptırımına karar verilmiş ve "en az 2 yıl süre ile" denilmek suretiyle sürenin ucu açık bırakıldığından, sanık ...'ın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görüldüğünden, hükmün bu nedenle BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden ve aleyhe temyiz bulunmadığından "en az 2 yıl süre ile" ibaresi yerine "2 yıl süre" ile ibaresi yazılmak suretiyle hükmün DÜZELTİRELEK ONANMASINA, 23/06/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.