(5237 S. K. m. 58) (5271 S. K. m. 326) (1412 S. K. m. 322) (5320 S. K. m. 8)
Dava ve Karar: Yerel Mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle, kararların nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık U.. A..'un TCK'nın 58. maddesi uyarınca tekerrüre esas alınan ilamı belirtilmemiş ise de, bu husus infaz aşamasında gözetilmesi olanaklı olduğundan bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine göre diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Suçu birlikte işleyen sanıkların neden oldukları yargılama giderlerinin ayrı ayrı yerine, eşit olarak alınmasına hükmedilmesi suretiyle 5271 sayılı CMKnın 326/2. maddesine aykırı davranılması,
Sonuç: Bozmayı gerektirmiş, sanıklar O.. Ş.. ve U.. A.. 'un temyiz itirazı bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, bozma nedeni yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi aracılığıyla 1412 sayılı CMUK'nın 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, hüküm fıkrasından yargılama giderlerine ilişkin bölüm çıkartılarak, yerine Sebebiyet verdikleri yargılama giderinin sanıklardan payları oranında ayrı ayrı alınarak Hazineye gelir kaydına cümlesinin yazılması suretiyle, diğer yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükümlerin düzeltilerek ONANMASINA, 23.11.2015 tarihinde oybirliği ile, karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy