MAHKEMESİ:İş Mahkemesi
DAVA : Davacı, feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme, isteğin reddine karar vermiştir.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
1- Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, davacı vekilinin yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının REDDİNE,
2- Davalı temyizi yönünden;
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle davacının kendisine veya yakın çevresindeki kişilere ait kredi kartını kullanarak birden fazla olacak şekilde ürün alarak bu ürünleri geri iade ederek, iade karşısında işyerinden verilen müşteri çeklerini başka müşterilerin alışverişlerinde kullanmak suretiyle nakit paraya çevirmesi, yine işyerindeki konumunu kullanarak aldığı bilgisayarı prosedüre aykırı olarak olmadığı halde arızalı diye iade etmesi eylemleri doğruluk ve bağlılığa aykırı hareket ederek kendisine menfaat sağladığından, işveren tarafından iş sözleşmesinin haklı sebeple feshedildiğinin kabulü gerekeceğinden sonucu bakımından doğru mahkeme kararının açıklanan bu gerekçe ile ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin 2,75 TL'nın davacıya, arta kalanın davalıya yükletilmesine, 14.06.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.