MAHKEMESİ:... Mahkemesi
DAVA:Davacı, kıdem, ihbar tazminatı, izin ücreti ile ücret alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalılar avukatları tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
Davacı İsteminin Özeti:
Davacı, ... sözleşmesinin haksız şekilde işverence feshedildiğini ileri sürerek, kıdem ve ihbar tazminatları ile ücret, izin alacaklarını istemiştir.
Davalı Cevabının Özeti:
Davalı vekili, davacının 22.06.2006 tarihinde dava dışı ... Soğutma Isıtma Sistemleri .... Ltd.Şti.' nde işe başladığını ve 30.11.2008 tarihine kadar çalıştığını, bu tarihten sonra 01.12.2008 tarihinde ise müvekkili şirkette çalışmaya devam ettiğini, ... sözleşmesinin haklı nedenle feshedildiğini savunarak davanın reddini istemiştir.
Dava dışı ... Soğutma Isıtma Sistemleri .... Ltd. Şti. hakkında usulüne uygun dava açılmadığını savundu.
Mahkeme Kararının Özeti:
Mahkemece, toplanan kanıtlar ve bilirkişi raporuna dayanılarak, davalının ... sözleşmesini fesihte haksız olduğu gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Temyiz:
Kararı davalı temyiz etmiştir.
Gerekçe:
Somut olayda davacı tarafından dava dilekçesinde ... Soğutma Sistemleri Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. davalı olarak gösterilerek ... sözleşmesinin 06.03.2009 tarihinde haksız feshedildiği iddiası ile bir kısım işçilik alacakları talep edilmiştir. Davalı şirket davacının yanında 01.12.2008 tarihinde çalışmaya başladığını öncesinde ... Soğutma Isıtma Sistemleri .... Ltd. Şti.'nde çalıştığını savunmuştur. Davacının hizmet cetveline göre 22.12.2006-31.12.2008 tarihinde ... Soğutma Isıtma Sistemleri .... Ltd. Şti.
01.12.2008-19.03.2009 tarihleri arasında davalı şirket nezdinde çalışması görüldüğünden dava dışı ... Soğutma Isıtma Sistemleri .... Ltd. Şti' ne tebligat gönderilip hakkında dahili davalı olarak hüküm kurulmuştur.
Usulumüzde dahili dava adı altında bir müessese mevcut olmadığından, hakkında usulüne uygun bir şekilde dava açılmayan dava dışı ... Soğutma Isıtma Sistemleri .... Ltd. Şti.'ne tebligat gönderilerek dahili dava yolu ile davada taraf gösterilmesi ve hakkında hüküm tesisi isabetsizdir. Bu durumda davacıya dava dışı şirket hakkında asıl dava ile birleştirilmek üzere dava açması için süre verilip açılacak davanın bu dava ile birleştirilerek sonuçlandırılması gerekirken mahkemece bu husus üzerinde durulmadan ve taraf teşkili sağlanmadan yargılamaya devamla hüküm tesisi de yanlış olmuştur.
Bozma sebebine göre sair temyiz sebeplerinin bu aşamada incelenmesine yer olmadığına karar verilmiştir.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebeplerden BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine 08.11.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.