MAHKEMESİ:İş Mahkemesi
DAVA:Davacı, kıdem tazminatı, fazla çalışma ücreti, yıllık izin ücreti, yemek yardımı ve prim alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-Kısmi olarak açılan davada, davacı tarafından yemek bedeli talebinin arttırılmasına yönelik ıslahın 04.07.2011 tarihinde yapılıp harcının da bu tarihte yatırıldığı anlaşılmakla, mahkemece ıslahla arttırılan miktar için faiz başlangıç tarihine 04.07.2010 olarak hükmedilmesi hatalı olup karar bu sebeple bozulmalıdır. Ancak yapılan bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden hükmün 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun geçici 3. maddesi uyarınca uygulanmasına devam olunan mülga 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 438/7. maddesi gereğince aşağıdaki şekilde düzeltilerek onanmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle hüküm kısmındaki "750,00 TL yemek bedelinden 500,00 TL'sinin 14/06/2010 dava tarihinden kalan 250,00 TL'sinin ise 04/07/2010 ıslah tarihlerinden itibaren yasal faizleriyle birlikte davalıdan alınıp, davacıya verilmesine," rakam ve sözcüklerinin hükümden çıkarılarak, yerlerine "750,00 TL yemek bedelinden 500,00 TL'sinin 14/06/2010 dava tarihinden kalan 250,00 TL'sinin ise 04/07/2011 ıslah tarihlerinden itibaren yasal faizleriyle birlikte davalıdan alınıp davacıya verilmesine," şeklinde yazılmasına ve hükmün düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edene yükletilmesine, 08.11.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.