MAHKEMESİ :İş Mahkemesi
DAVA : Davacı, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti, fazla çalışma ile ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının tüm, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-Somut uyuşmazlıkta, mahkemece, hüküm altına alınan yıllık izin, fazla çalışma, ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarına temerrüt tarihinden itibaren faiz işletilmesi gerekliliğinin nazara alınmaması hatalı olmuştur. Bu husus bozma sebebi ise de, yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun geçici 3. maddesi uyarınca halen yürürlükte olan mülga 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 438/7. maddesi uyarınca hükmün aşağıdaki şekilde düzeltilerek onanması uygun bulunmuştur.
SONUÇ: Yukarıda yazılı sebepten;
1-Temyiz olunan kararın, “3” numaralı bendinde yer alan “100,00 TL'lik kısmının dava, bakiyesinin 29.01.2014 tarihinden itibaren” şeklindeki ifadenin silinerek yerine, “temerrüt tarihi olan 12.07.2012 tarihinden itibaren işleyecek” şeklindeki ifadenin yazılmasına,
2-Temyiz olunan kararın, “4” numaralı bendinde yer alan “100,00 TL'lik kısmının dava, bakiyesinin 29.01.2014 tarihinden itibaren” şeklindeki ifadenin silinerek yerine “temerrüt tarihi olan 12.07.2012 tarihinden itibaren işleyecek” şeklindeki ifadenin yazılmasına,
3-Temyiz olunan kararın, “5” numaralı bendinde yer alan “100,00 TL'lik kısmının dava, bakiyesinin 29.01.2014 tarihinden itibaren” şeklindeki ifadenin silinerek yerine “temerrüt tarihi olan 12.07.2012 tarihinden itibaren işleyecek” şeklindeki ifadenin yazılmasına ve hükmün bu şekilde DÜZELTİLEREK ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edenlerden davacıya yükletilmesine, 15.12.2015 günü oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy