MAHKEMESİ :İş Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : ALACAK
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen kararın, temyizen incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmekle, temyiz talebinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
Davacı vekili, müvekkili işçinin davalı alt işverenler ... İnş. İth. İhr. ve Tur. Ltd. Şti. ve ... İnş. San. Tic. Ltd. Şti.'nin oluşturduğu adi ortaklığın işçisi olarak, davalı asıl işverenler ... San. A.Ş. ve ... Yapı End. ve Tic. A.Ş.'nin oluşturduğu adi ortaklığa ait işyerinde çalıştığını, iş sözleşmesinin haklı sebep olmadan feshedildiğini, işçilik alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, tazminat ve bir kısım işçilik alacaklarının hüküm altına alınmasını talep etmiştir.
Davalılar vekilleri, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, bozma ilamına uyma kararı verilerek yapılan yargılama sonucunda, toplanan deliller ve bilirkişi raporuna dayanılarak, yazılı gerekçeyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir.
1-Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-Somut uyuşmazlıkta, Mahkemece bozma öncesi verilen 24.11.2015 tarihli karar, sadece davalılar ... San. A.Ş. ile ... Yapı End. ve Tic. A.Ş. tarafından temyiz edilmiştir. Bu halde, söz konusu kararı temyiz etmemiş olan davalılar ... İnş. İth. İhr. ve Tur. Ltd.Şti. ile ... İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’nin bozma ilamından yararlanması mümkün değildir. Anılan sebeple, davalılar ... İnş. İth. İhr. ve Tur. Ltd.Şti. ile ... İnş. San. Tic. Ltd. Şti. bakımından, mahkemenin 24.11.2015 tarihli kararında hükmedilen alacak tutarlarının aynen hüküm altına alınması gereklidir. Mahkemece bu yön nazara alınmayarak usulü müktesep hak ilkesine aykırı hareket edilmesi hatalı olmuştur.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 06.06.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.