MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik
HÜKÜM: Her iki suç için beraat
Dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın ... adını kullanarak katılanla kira sözleşmesi imzalayıp bir miktar kirayı verdiği, kalan parayı ise vermediği gibi elektrik ve su borçlarını da ödemediği iddia edilen olayda;
Sanığın soyadını sehven '' Yılmaz '' yazdığına ve sözleşmeyi katılanla imzaladığını kabule ilişkin savunması, kaldı ki sözleşmede kimlik numarasının doğru bir şekilde yazılı olması hususları ve tüm dosya kapsamındaki deliller birlikte değerlendirildiğinde mahkemenin beraate dair kararında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 14/12/2016 tarihinde oybirliği ile karar verildi.