MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Ayrı ayrı TCK'nın 155/2, 62, 50/1-a, 52/2, 52/4 maddeleri gereğince 6.000 TL adli para cezası ve 80 TL adli para cezası
Dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Katılanın satın almış aldığı 452 adet saman balyasını Ödemiş ilçesine göndermek amacı ile sanıklar ile anlaştığı, samanları götürmek için yola çıkan sanıkların nakliye ücretinin ödenmediğinden bahisle samanları satarak parayı kendilerine aldıkları, bu suretle hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri tüm dosya kapsamından anlaşıldığından mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanıkların yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 18/10/2016 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy