MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
-K A R A R-
Davacı, üyesi olduğu kooperatiften 14.05.2009 tarihinde emekliye ayrıldığını,davalı kooperatifçe 2006 yılına kadar emekli olan üyelere 10.000,00 TL civarında para ödendiğini, kendisine ise 5.343,00 TL ödeme yapıldığını ileri sürerek, 5.000,00 TL alacağın en yüksek faiziyle birlikte karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, kooperatif üyesi olan davacıya emeklilik sonrası tüm ödemelerin yapıldığını savunarak, davanın reddini talep etmiştir.
Mahkemece, iddia, savunma, bilirkişi raporu ve tüm dosya kapsamına göre, davalı kooperatifin TEK çalışanlarının kurduğu sandık iken kooperatif olarak faaliyetine devam ettiği, kooperatifin 20.04.2008 tarihli Genel Kurulunda 31.12.2005 öncesi tarihli ortaklardan 2005 yılı öncesi ortaklık süresinin her tam yılı için 170,00 TL üzerinden ödeme yapılmasının belirlendiği, buna göre davalının kooperatiften ayrılma tarihi itibariyle alacağı 5.343,00 TL den kullanılan kredi miktarı 4.025,00 TL'nin düşülmesinden sonra kalan 1.318,00 TL'nin davacıya ödendiği ve davacı tarafından davalı kooperatifin ibra edildiği gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacının temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, davacının tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere 24.02.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy