MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün onanmasına ilişkin olarak Dairemizin 14.07.2011 gün ve 2011/552 esas 2011/104 karar sayılı ilamının karar düzeltme yoluyla incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle, dosya incelendi, gereği görüşüldü:
- KARAR -
Davacı vekili, müvekkilinin davalı şirketten hizmet aktinden kaynaklanan ihbar ve yıllık ücretli izin alacaklarının tahsili için iflas yolu ile takibe geçtiklerini, takibe itiraz edilmediği gibi borcunda ödenmediğini ileri sürerek, davalının iflasına karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı vekilince temyiz edilmiştir. Dairemizce yapılan temyiz incelemesi sonucu 14.07.2011 gün 2011/552 Esas 2011/104 Karar sayılı hükümle davalı vekilinin temyiz itirazlarının reddi ile hükmün onanmasına karar verilmiştir.
Bu kez, davalı vekili karar düzeltme talebinde bulunmuştur.
Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre, HUMK'nun 440.maddesinde sayılan hallerden hiçbirisine uymayan karar düzeltme isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, davalı vekilinin karar düzeltme isteminin REDDİNE, 5,70 TL harç ve takdiren 203,00 TL para cezasının karar düzeltme isteyenden alınarak Hazineye gelir kaydedilmesine, 19.01.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy