MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasında görülen alacak davası sonucunda verilen hükmün bozulmasına ilişkin Dairemizin 29.05.2012 gün ve 2012/1235 Esas 2012/3768 Karar sayılı ilamının karar düzeltme yoluyla incelenmesi davacı vekilince istenilmekle, dosya incelendi, gereği görüşüldü:
- KARAR -
Davacı vekili, müvekkilinin üyesi olduğu davalı kooperatifin tahsis ettiği konutun eksik imalatla teslim edildiğini, müvekkilinin kooperatife olan yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve konuttan faydalanamaması nedeniyle kira kaybına uğradığını ileri sürerek, eksik imalat bedelinin ve kira kaybı alacağının tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, konutların tüm üyelere aynı oranda ve eksik şekilde teslim edildiğini, diğer üyelerin konutlarındaki eksiklikleri giderdiklerini, davacının da eksiklerini gidermesi durumunda kira kaybına uğramamış olacağını, davacının iddia ettiği ödemeleri kabul etmediklerini, kooperatifin kayıtlarının incelenmesi gerektiğini savunarak, davanın reddine karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece, davanın kısmen kabulü ile kısmen reddine dair verilen karar, davalı vekilinin temyiz istemi üzerine Dairemizin 29.05.2012 tarih ve 2012/1235-2012/3768 E-K sayılı ilamıyla bozulmuştur.
Bu kez, davacı vekili karar düzeltme isteminde bulunmuştur.
Yargıtay ilamında belirtilen gerektirici sebeplere göre, HUMK'nun 440.maddesinde sayılan hallerden hiçbirisine uymayan karar düzeltme isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, davacı vekilinin karar düzeltme isteminin REDDİNE, alınması gereken harç peşin yatırıldığından yeniden harç alınmasına yer olmadığına ve takdiren 203,00 TL para cezasının karar düzeltme isteyenden alınarak Hazine'ye gelir kaydedilmesine, 13.11.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy