MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün davalı ... vekilince duruşmalı, davalılar ... ve .... vekilince duruşmasız olarak temyiz edilmesi üzerine ilgililere çağrı kağıdı gönderilmişti. Belli günde davalı asil ... ve vekili Av. ... ile davalı ..., .... vekili Av. ... ve davalı ... İnş. San. Tic. Ltd. Şti. vekili Av.... ile davacı vekili Av. ... gelmiş olmakla duruşmaya başlanarak hazır bulunanların sözlü açıklamaları dinlenildikten ve temyiz dilekçesinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- KARAR -
Taraflar arasındaki uyuşmazlık, davacı kooperatif tarafından kendisini zarara uğrattıklarını iddia ettiği; aralarında eski yöneticilerinin de bulunduğu davalılara karşı açtığı tazminata ilişkin bulunduğundan, davacı kooperatif denetim kurulu üyelerine bu davanın açılması için vekaletname verilip verilmediği, şayet vekaletname verilmemişse bu eksikliğin giderildikten sonra dosyanın yeniden gönderilmek üzere mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 09.05.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy