MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
-KARAR-
Adi tasfiyede İİK'nın 226-229 maddeleri gereği iflas masasını temsil yetkisi iflas idare memurlarına aittir.
Kadıköy İflas Müdürlüğü'nün ....04.2011 ve ....06.2011 tarihli cevabi yazılarında, birinci alacaklılar toplantısında daha sonra iflas masası için alacaklılar tarafından aday gösterilmediğinden, tasfiyenin ikinci alacaklılar toplantısına kadar iflas müdürlüğünce re'sen yürütüleceği bildirilmiştir.
Mahkemece, İflas Müdürlüğü'ne yeniden müzekkereke yazılarak, davalı müflis şirketin birinci alacaklılar toplantısının daha sonra yapılıp yapılmadığı, yapılmış ve İİK'nın 223. maddesi uyarınca İflas İdare memurları seçilmiş ve bu şekilde adi tasfiyeye geçilmiş ise, isim ve adresleri ile münferiden ya da müştereken temsile yetkili olup olmadıkları sorularak, iflas idare memurlarının münferiden temsile yetkili olduklarının bildirilmesi halinde gerekçeli kararın ve davacı vekilinin temyiz dilekçesinin davalı İflas İdaresi'ne tebliğe çıkarılması, temyiz ve cevap süresinin beklenilmesi, Tebligat Kanunu'nun .... maddesi uyarınca bu memurlarından birine yapılacak tebligat ile temyiz ve temyize cevap sürelerinin başlayacağının gözetilmesi, gerektiğinde temyiz isteminin süre yönünden reddine karar verilmesi, şayet İİK'nın 218. maddesi uyarınca adi tasfiye usulü benimsenmiş ise İflas Müdürlüğüne (İflas Dairesine) karar ve temyiz dilekçesi tebliği yapıldığından başkaca bir işlem yapılmadan Dairemize gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 04.....2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy