MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
-KARAR-
Dosyanın incelenmesinde, davalı kooperatif vekili Av. ...'a mahkemenin gerekçeli kararının "..." adresinde 20.05.2013 tarihinde tebliğ edildiği, davacı vekilinin temyiz istemi üzerine Dairemizce verilen bozma kararının anılan vekilin "..." adresine tebliğe çıkarıldığı, muhatabın adresten ayrılması nedeniyle tebligat yapılamadığı, bunun üzerine mahkemece, Dairemiz ilamının aynı vekilin yazılı olan son adresine 7201 sayılı Kanun'un 35. maddesine göre tebliğ edildiği anlaşılmıştır.
Dosya kapsamındaki tebligat kayıtlarının incelenmesinde, davalı kooperatif vekiline yazılı olan adreslerden farklı adreslerde tebligatlar yapılmasına rağmen 35. maddeye göre tebligat yapılan adresinde daha önce tebligat yapılmadığından tebligatın anılan yasanın 35/2. maddesine aykırı olduğu anlaşılmıştır. Bu durumda, anılan vekilin adresinin ilgili Baro ve diğer kurumlardan sorularak belirtilecek adresine Dairemiz ilamının usulüne uygun şekilde tebliği ile karar düzeltme süresinin beklenmesinden sonra karar düzeltme incelemesi yapılmak üzere Dairemize gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle,dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 03.06.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy