.....
Taraflar arasındaki ticari şirket (ortaklıktan çıkarma) davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün davacı vekilince duruşmalı olarak temyiz edilmesi üzerine ilgililere çağrı kağıdı gönderilmişti. Belli günde taraflardan gelen olmadığı anlaşılmakla, incelemenin evrak üzerinde yapılmasına karar verildikten sonra temyiz dilekçesinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosya evrak üzerinde incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
-KARAR-
Dosya kapsamından; birleşen davada davalı .... gerekçeli karar ile birleşen davada davacı vekilinin temyiz dilekçesinin tebliğine yönelik mazbataya rastlanılmadığından şayet tebliğ edilmiş ise tebliğ mazbatasının eklenilmesi, aksi halde gerekçeli karar ile karşı tarafın temyiz dilekçesinin birlikte birleşen dosya davalısı ...... .... usulünce tebliği sağlanılarak temyiz süresi de beklenildikten sonra dosyanın Dairemize temyiz incelemesi açısından geri gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine iadesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 16.04.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy