MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
DAVACILAR: 1-... 2-... Vekilleri Av. ...
Taraflar arasında görülen kooperatif üyeliğinden ihraç kararının iptali davası sonucunda verilen hükmün onanmasına ilişkin Dairemizin 05.11.2015 gün ve ...Karar sayılı ilamının karar düzeltme yoluyla incelenmesi davalı vekilince istenilmiş ise de, davacılar vekilinin 01.08.2016 tarihli dilekçe ile davadan feragat ettiği anlaşıldıktan sonra dosya incelendi, gereği görüşüldü.
-KARAR-
Davalı vekili, Dairemizin 05.11.2015 gün ve 2014/9722 Esas, 2015/7093 Karar sayılı ilamına karşı süresi içinde karar düzeltme talebinde bulunduktan sonra, davacılar vekili 01.08.2016 tarihli dilekçe ile davadan feragat ettiğini bildirmiş olup, davacı ... tarafından verilen vekaletnamede davadan feragat yetkisinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu durumda, davadan feragate yetkiyi içerir vekaletnamenin eklenmesi, vekaletname sunulmaması halinde asilin feragat edip etmediği hususunun tespit edilerek ve temyiz incelemesi yapılmak üzere Dairemize gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenlerle, dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 13.10.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy