(765 S. K. m. 455)
Tedbirsizlik ve dikkatsizlik neticesi yaralamaya sebebiyet vermekten sanık H. Aslantepe'nin yapılan yargılaması sonunda: Mahkumiyetine dair Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 24.6.1998 günlü hükmün Yargıtay'ca tetkiki sanık vekilleri tarafından süresinde dilekçeyle istenmek ve dava evrakı C.Başsavcılığının 21.4.1999 günlü tebliğnamesiyle daireye gönderilmekle okunarak iş anlaşıldıktan sonra gereği düşünüldü.
Trafik olayı tespit tutanağında sanığın E sınıfı sürücü belgesinin bulunduğu belirtilmiş, sanığın vekiline verdiği vekaletnamede kimliği 24.2.1997 günlü sürücü belgesine göre noterce tespit edilmiş olması nazara alınarak ayrıca sürücü belgesi örneğinin getirtilmemesi bozmayı gerektirir bir eksiklik olarak görülmemiştir.
Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, gerekçeye, hakimin kanaat ve takdirine göre temyiz itirazları yerinde olmadığından reddiyle hükmün istek gibi ONANMASINA, 17.05.1999 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy