(765 S. K. m. 102) (5237 S. K. m. 7) (5252 S. K. m. 9) (1412 S. K. m. 322)
Dava: Geceleyin konut dokunulmazlığını bozmak, tehdit ve saldırgan sarhoşluk suçlarından sanık Rüstem Bayrak'ın yapılan yargılaması sonucunda; saldırgan sarhoşluk suçundan mahkumiyetine, diğer suçlardan beraatına dair Karasu Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 29.11.2002 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi O Yer C.Savcıları tarafından istenmekle ve dosya C.Başsavcılığının 07.05.2004 tarihli tebliğnamesiyle dairemize gelmekle yapılan inceleme sonunda gereği düşünüldü.
Karar: Hükümden sonra yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK'nun 7 ve 5252 sayılı Kanunun 9.maddeleri gözetilerek,
Sanığa atılı saldırgan sarhoşluk suçunun gerektirdiği cezanın miktar ve nevi itibariyle tabi olduğu 765 sayılı TCK'nun 102/5.maddesine göre hesaplanan zamanaşımının mahkumiyet kararı ile inceleme tarihleri arasında gerçekleştiği anlaşılmakla hükmün bozulmasına, CMUK'nun 322.maddesi uyarınca kamu davasının ortadan kaldırılmasına,
Sanık hakkında geceleyin konut dokunulmazlığını bozmak ve tehdit suçlarından kurulan beraat hükmüne yönelik temyiz itirazlarına gelince;
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, gerekçeye, hakimin kanaat ve takdirine göre temyiz itirazları yerinde olmadığından reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA 19.10.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy