(4915 S. K. m. 24)
Dava: Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet suçundan sanık M. D. hakkında Cihanbeyli Sulh Ceza Mahkemesinden verilen 16.4.2003 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi o yer C.Savcısı tarafından istenmekle ve dosya C.Başsavcılığının 17.9.2004 tarihli yazılarıyla dairemize gelmekle yapılan inceleme sonunda gereği düşünüldü.
Karar: Sanığın eyleminin hükümden sonra 11.7.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4915 sayılı yasayla Kara Avcılığı Kanunun 24 üncü maddesinde düzenlenen suç kapsamında olduğu ve bu maddede öngörülen cezanın idari para cezası niteliğinde olduğu gözetilerek görevsizlik kararı verilmesi gerekirken, yargılamaya devamla yazılı şekilde hüküm tesisi,
Sonuç: Bozmayı gerektirmiş, o yer C.Savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan sair hususları incelenmeyen hükmün bu sebepten dolayı BOZULMASINA 10.03.2005 tarihinde oybirliği ile, karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy