(4721 S. K. m. 30)
Dava: Abonesiz ve sayaçsız elektrik suretiyle elektrik enerjisi hakkında hırsızlık suçundan sanığın yapılan yargılaması sonucunda, mahkumiyetine dair Siverek Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 27.04.2006 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık müdafii tarafından istenilmekle ve dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 14.02.2007 tarihli tebliğnamesiyle Dairemize gelmekle, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda:
Karar: Dosya içerisinde bulunan sanığa ait nüfus kaydında kapalı kayıt olduğu belirtilmiş ise de; dairemizce UYAP-MERNİS vasıtası ile yetki suretiyle temin edilen yeni nüfus kaydına göre, sanığın kayıtlı olduğu Şanlıurfa ili, Siverek ilçesi ... köyü 260 hane numarasından aynı vatandaşlık sicil numarası itibariyle aynı yer, 233 hane numarasına kaydının nakledildiği ve gerekçeli karara esas alınan kimlik bilgilerinde de bir değişiklik bulunmadığı anlaşılmakla; hükme esas alınan nüfus bilgilerinde düzeltilmesi gerekli bir husus bulunmadığından tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, gerekçeye, hakimin kanaat ve takdirine göre temyiz itirazları yerinde olmadığından reddiyle hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 18.04.2007 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy