(743 S. K. m. 134)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar ve Sonuç: Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edene yükletilmesine, peşin alınan harcın mahsubuna, 26.04.2000 gününde oyçokluğu ile karar verildi.
MUHALEFET ŞERHİ
Davacının başka evde ikamet ettiği anlaşılmaktadır. Zaman zaman davalının yaşadığı eve gelmesi evlilik birliğinin yeniden kurulduğunu göstermez. Davanın kabulü gerekirken bu yönden sayın çoğunluğun onama görüşüne katılmıyorum. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy