(Evlilik Bağına İlişkin Kararların Tanınması Hakkında Sözleşme m. 3) (2675 S. K. m. 37)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 2675 Sayılı Kanunun 37. maddesine göre tenfiz dilekçesine yabancı mahkeme ilamının o ülke makamlarınca onanmış aslı ve onanmış tercümesi ile ilamın kesinleştiğini gösteren ve o ülke makamlarınca usulen onanmış yazı veya belge ile onanmış tercümesinin eklenmesi gerekir. Bu yön gözönünde tutulup eksiklik tamamlatılmadan ve 14.9.1975 tarihli resmi gazetede yayımlanan ve 1884 Sayılı Kanunla onanan 8.9.1967 günlü evlilik bağına ilişkin kararların tanınmasına ilişkin sözleşmenin 3/2. maddesi tartışılıp değerlendirilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması doğru değildir.
Sonuç: Temyiz edilen kararın gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliği ile karar verildi. 17.09.2001 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy