(818 S. K. m. 61)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Temyize konu su tankeri, su pompası ve bunlara ait boru ve hortumların taraflarca ortaklaşa alındığı ve davacı tarafından götürülmediği, davalı tarafından kabul edilmiştir. Tanıklar bu eşyaların dava sırasında (15.2.2000 tarihli) yapılan sözleşmeye dahil olduğuna ilişkin bir açıklama yapmamışlardır. Davacının tüm eşyalarımı aldım şeklindeki kabulü listede bulunan ve teslim edilen eşyalarla ilgilidir. Kabul edilen liste dışında kalan temyize konu taşınırların, listedeki mallar karşılığı davalıya verildiğine ilişkin iddia da kanıtlanamamıştır. O halde temyize konu taşınır malların tarafların ortak mülkiyetinde olduğunun tespitine karar verilmemesi doğru bulunmamıştır.
Sonuç: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple bozulmasına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy