(743 S. K. m. 146)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle davalı tanıklarının dahi kadının kendisine ait, senedin ikinci bölümünde gösterilen eşyalarını aldığını ifade etmeleri karşısında, aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Davalılar, dava konusu kanepe ile yatak odası takımını iade etmeye hazır olduklarını ifade etmişlerdir. Bu eşyalarla ilgili davanın kabulü gerekirken, yazılı şekilde ret kararı verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
Sonuç: Temyiz edilen hükmün 2. bentte gösterilen sebeple bozulmasına, kararın bozma kapsım dışında kalan yönlere ilişkin temyiz itirazların ise reddine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy