(818 S. K. m. 70)
Dava ve Karar: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1- Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere ve özellikle hâkim Borçlar Kanunun 70. maddesine uygun bir biçimde orta (mutavassıt) vasıfta eşya hakkında hüküm kurmuş bulunmasına göre aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazlarının reddine,
2- Davalılardan M. taraflarla birlikte oturmadığı gibi muaraza çıkardığı veya sorumlu olduğunu gösterir başkaca da bir delil yoktur.
Bu davalı hakkındaki davanın reddi gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması doğru değildir.
Sonuç: Temyiz edilen kararın 2.bentte gösterilen sebeple bozulmasına, sair temyiz itirazlarının 1.bentte gösterilen sebeple reddine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy