(743 S. K. m. 144) (4721 S. K. m. 175)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm tazminat ve nafakalar yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Toplanan delillerden davacının öğretmen olup düzenli olarak iki yüz yirmi milyon lira aylık gelir elde ettiği anlaşılmaktadır. Bu gelir düzeyindeki kadının boşanma sonucu yoksulluğa düşeceği kabul edilemez. Mahkemece isteğin reddi gerekirken yazılı şekilde hükmün kurulması isabetsizdir.
Sonuç: Temyiz edilen hüküm ikinci bentte gösterilen sebeple yoksulluk nafakası yönünden, BOZULMASINA, kararın bozma kapsamı dışında kalan yönlerinin ise ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. 07.02.2002 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy