(1086 S. K. m. 75, 438)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, bozmaya uygun işlem ve araştırma yapılmış olmasına, delillerin takdirinde bir yanlışlık bulunmamasına göre aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Dava tanımaya ilişkin olduğu halde talep aşılarak (HUMK m. 75) infaza da karar verilmesi doğru değildir. Ancak bu yanlışlık yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 438. maddesi gereğince kararın düzeltilerek onanması gerekmiştir.
Sonuç: Temyiz edilen hükmün 2. bentte gösterilen sebeple gerekçeli karar hüküm fıkrasından ve infazına sözleri ile kısa karardaki tenfizine sözlerinin çıkarılmasına sair temyiz itirazlarının da 1. bentte gösterilen sebeple reddi ile kararın bu düzeltilmiş şekli ile ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. 18.02.2002 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy