(4721 S. K. m. 560, 571)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
4722 sayılı kanunun 1.maddesi hükmü de dikkate alındığında olaya 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi hükümlerinin uygulanması gerekir.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Zamanaşımı itirazı, davalılardan İbrahim Ç. vekili tarafından yapılmıştır. Diğer davalı Safure A.'in zamanaşımı itirazı bulunmamaktadır. Bu davalı yönünden delillerin toplanıp davanın esası hakkında karar verilmesi gerekirken yazılı olduğu şekilde her iki davalı yönünden davanın zamanaşımı nedeniyle reddi usul ve yasaya aykırı olduğundan bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç:Temyiz edilen kararın 2 nolu bentde açıklanan sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan ve temyize konu olan diğer yönlerin 1 nolu bentde gösterilen gerekçe ile REDDİNE, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliği ile karar verildi. 17.03.2003
Full & Egal Universal Law Academy