(4721 S. K. m. 166, 174, 175) (743 S. K. m. 144) (4722 S. K. m. 1)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm kusur ve nafakalar yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 4722 sayılı kanunun 1.maddesi hükmü de dikkate alındığında olaya 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi hükümlerinin uygulanması gerekir.
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının tedbir nafakasına yönelik temyiz itirazları yersizdir.
2- Kusur ve yoksulluk nafakasına ilişkin temyize gelince; Boşanmaya neden olan olaylarda davacı kadın daha fazla kusurludur. Kusuru ağır olan eş lehine yoksulluk nafakası verilmesi doğru değildir. (TKM.144.md.; 4721 S. TMK. 174)
Sonuç: Temyize konu kararın 2. bentteki sebeplerle BOZULMASINA, hükmün temyize konu tedbir nafakasına ilişkin bölümünün ise 1. bentteki nedenlerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. 27.02.2003
Full & Egal Universal Law Academy