(4721 S. K. m. 39) (1587 s. Nüfus K. m. 46)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı; 1.1.1992 doğumlu Döne'nin Fatma ve Mustafa'dan olmadığını, Mevlüde ile Mustafa'dan doğduğunu ileri sürerek nüfustaki kayıtların düzeltilmesini istemiştir. Dava Nüfus Kanununun 46. maddesinden kaynaklanmaktadır. Mahkemece deliller bu çerçevede değerlendirilip sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken yasanın yorumunda yanılgıya düşülerek yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
Sonuç:Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre diğer yönlerin incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliği ile karar verildi. 03.04.2003
Full & Egal Universal Law Academy