(4721 S. K. m. 169, 174) (743 S. K. m. 137, 143)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün tazminatlar ve nafakalar yönünün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün temyiz eden İsmet Yeşilot vekili Av. Kenan Çebi ve karşı taraf vekili Av.Gültekin Uzunali geldiler. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
4722 sayılı kanunun 1.maddesi hükmü de dikkate alındığında olaya 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi hükümlerinin uygulanması gerekir.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre sair temyiz itirazları yersizdir.
2-Davacı tanığı Nazmi'nin beyanına göre karı-koca her ikisi de başkalarıyla evlenmiş olup, bu evliliklerden çocukları da vardır. Bu duruma göre karı-koca eşit kusurlu olup, davalı kadın yararına maddi ve manevi tazminat verilemez. (TKM. 143/1-2) / (4721 S. TMK. 174)
3-Davalı kadın başkasıyla resmi olmayan şekilde evli olup, yararına tedbir nafakası verilmesi de usul ve yasaya aykırıdır. (TKM 137) / (4721 S. TMK. 169)
Sonuç: Temyiz edilen kararın yukarıda 2. ve 3. bentlerde yazılı sebeplerle BOZULMASINA, çocuk için takdir edilen tedbir ve iştirak nafakasına yönelik temyizinin ise 1. bentte gösterilen nedenle ONANMASINA, duruşma için takdir olunan 275.000.000 Tl. vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. 29.04.2003
Full & Egal Universal Law Academy